Introductiedag Stofwisselingsleer en de Chinese voedingsleer
Onze voeding draagt in belangrijke mate bij aan gezond blijven, je goed voelen en productief zijn. Helaas is het niet eenvoudig om je weg te vinden in de jungle van voedingsadviezen en voedingstrends die tegenwoordig de ronde doen.
Aangezien de behoefte aan voedingsstoffen – dus aan voedsel – voor ieder anders is, gaan we in deze lesdag kijken naar wat een lichaam persoonlijk aan voeding nodig heeft.
Tijdens deze lesdag maken we kennis met de Chinese voedingsleer (een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde) – ook wel de 5 elementen voeding genoemd – en de Leer van de stofwisselingstypen.
Symptomen als constante verkoudheid, vermoeidheid, lusteloosheid, innerlijke rusteloosheid, slaapstoornissen en tijdsdruk verdwijnen vaak al na enkele weken.
Echter: de voedselsamenstelling in China afgestemd op de gemiddelde chinees (“Han”). De Chinese samenstelling van voeding past bij veel mensen goed, voor sommige mensen is het echter niet optimaal. Voor ons in Europa wijken de individuele voedingsbehoeften echter vaak af van de Chinese voedingsleer! In Europa zijn er veel verschillende volkeren en allerlei gemengde stofwisselingstypen, dus het is noodzakelijk om daar rekening mee te houden.
Iedereen die voedsel eet dat in strijd is met zijn genetische code, verzwakt zijn centrum, zelfs als men voedsel eet, dat gezond is en van hoge kwaliteit is.
Bij de leer van de stofwisselingstypen is de belangrijkste vraag welke verhouding van vet, eiwit en koolhydraten het meest geschikt is voor elk type en welke voedingsmiddelen moeten worden gegeten om aan de nutriëntenbehoefte te voldoen.
Koffie/thee zijn inbegrepen.
Lesmateriaal: bij deze nascholing zit een syllabus met uitgebreid lesmateriaal. De syllabus kan prima als naslagwerk gebruikt worden.