Docenten
Jutta Koehler
Jutta werkt sinds meer dan 12 jaar in haar eigen praktijk voor Chinese voedingsleer. Opgeleid is ze onder andere door Barbara Temelie.
Inmiddels combineert Jutta de Chinese voedingsleer met de leer van de stofwisselingstypes. Op deze manier ontstaat een krachtig en individueel toegesneden advies en kunnen klanten hun voedingsintuïtie (her)ontdekken.
Marieke Peters
Mijn hart ligt in het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling, bewustzijn en gezondheid.
Ik ben ruim 27 jaar geleden begonnen met onderzoek naar gezond en gelukkig makende voeding. In de eerste plaats om er zelf beter van te worden. Nadat dat gelukt was kwamen er enorme vraagtekens op over voeding en was de stap naar een levenslange passie en studie van voeding gezet. Via allerlei stromingen leidde dat naar de Chinese voedingsleer waar het ‘kwartje viel’. Niet lang daarna volgde ik in het buitenland studies van de stofwisseling waar het tweede ‘kwartje viel’.
De combinatie van deze twee voedingsleren – de Chinese en die van de stofwisseling – bleek in de praktijk zo sterk te zijn dat vanzelf de vraag ontstond om deze kennis door te geven. Jarenlang heb ik als docent lesgegeven en doe ik nog altijd met veel passie en plezier.
De leer van de stofwisselingen wordt nog niet in Nederland toegepast maar mag wel verspreid worden gezien de enorme positieve impact die het op gezondheid heeft. Het haalt de meeste mensen uit een verwarring over voeding en geeft duidelijke en persoonlijke richtlijnen.
In mijn praktijk werk ik ook met mycotherapie, homeopathie en orthomoleculair. Ook de emotionele kant van de mens staat in het licht. Als we goed in ons vel zitten worden we stralende mensen.
Jeroen Driessen
Voeding, meditatie en beweging zijn sinds een aantal jaar mijn belangrijkste passies.
Eind 2015 werd ik op harde wijze geconfronteerd met mijn energietekort, ik kreeg een burn-out waarvan ik maar mondjesmaat leek te herstellen. Ik besloot om mijn jarenlange ervaring als consultant in verandermanagement in te zetten om mijzelf eens aan een grondige analyse te onderwerpen. Ik kwam er door de TCM achter dat de voeding die ik altijd als gezond had beschouwd mij juist geen goed deed. Ook leerde ik dat ik zowat mijn hele leven niet volgens mijn stofwisseling gegeten heb, wat ervoor zorgde dat ik om de twee uur wel weer iets wilde eten en ik mijn lichaam niet de juiste bouwstoffen verschafte. Beide eetgewoonten werkten contraproductief op het natuurlijke evenwicht en de aanwezige TCM disbalansen van mijn lichaam. Met allerlei klachten als gevolg: energiegebrek, voedingsintoleranties, snel spierblessures en veel onrust in mijn hoofd.
Ondertussen kan ik weer opstaan met lekker veel energie, zijn mijn klachten verdwenen en zelfs intoleranties aanzienlijk afgenomen, daarnaast is het vertrouwen in mijn lichaam weer dusdanig toegenomen dat ik twee jaar geleden een eigen bedrijf ben opgestart in voedingscoaching.
Mijn missie is om ook zoveel mogelijk anderen kennis te laten maken met deze voedingsleren en het effect van de juiste persoonlijke voeding, een goede ademhaling en het bewustzijn van je eigen gedachten en patronen te laten ervaren en zo ieders mentale en fysieke gezondheid structureel te verbeteren.